Meubel portfolio

Hieronder zie je een verzameling van mijn werk tot nu toe.

Sommige meubels, veelal inbouw kasten, zijn uitgevoerd door mij en ontworpen door iemand anders, dit staat er altijd bij vermeld.

Zie de Instagram pagina van Houtstadt voor meer regelmatige updates!

(Laatste update Mei 2022)

Houtstadt keukenblad Tivoli

Op verzoek van de klant heb ik zijn keukenblad zogezegd "verlengd' met een extra keukenblad gemonteerd op twee bestaande kastjes. Het patroon is uitgevoerd in patroon Tivoli.

Het lijstwerk is van eikenhout, wat mooi past bij de eikenhouten vloer.

Houtstadt dressoir Tivoli

Dit meubel heb ik ontworpen en gemaakt als afstudeerproject voor mijn meubelmakersopleding (Juni 2021).

Inmiddels zijn er meerdere van in verschillende configuraties, met bijvoorbeeld ook deurtjes en lades. Het mooie patroon heb ik vernoemd naar poptempel Tivoli in Utrecht. Dit kwam allemaal uit mijn koker tijdens de corona pandemie, en sinds alles heel lang gesloten was voor publiek, leek het me wel mooi om de verschillende patronen te vernoemen naar plekken waar mensen graag samenkomen. Ik vond het mooi om het dressoir een zogenaamd extern skelet te geven, zodat daar meer de nadruk op komt te liggen. Uitgevoerd in Eiken, inclusief het lijstwerk van het bovenblad. 

Radiator ombouw met gespannen Rotan

Hieronder zie je een mooie radiator ombouw, met strak gespannen rotan, om een niet al te fraaie radiator te verbergen. Het lijstwerk is van Eiken, wat het een chiquekere uitstraling geeft en mooi bij de eikenhouten vloer past. Bovenin zit een roostertje keurig verzonken in het blad. En de gehele voorkant kan eruit gehaald worden door middel van het kleine eikenhouten greepje, en de magnetische sluitingen. Het hoofdeind van het bed is ook van rotan, vandaar ook de keuze om het in dit stuk maatwerk te verwerken.

Bank en keukentafelset met Eiken visgraat patroon

Nadat ik eerst alleen de tafel had gemaakt met de klant samen, wilde hij ook nog een bank.

Het klassieke visgraatpatroon geeft deze set een tijdloze uitstraling. De bank heeft dankzij de maatvoering een lekkere actieve zit, dat is erg belangrijk voor een bank aan de eettafel. De afwerking van het eiken is gedaan met Skylt kleurloze lak. Over de matzwarte verf zit nog een laag vernis, zodat het goed bestand is tegen krassen en dus tegen een stootje kan. 

GFU bakken - U voor Utreg

Deze twee inzamelbakken zijn mijn bescheiden bijdrage voor de welbekende U voor Utreg. Een uniek promotieobject wat het licht zag in de zomer van 2021. De bakken heb ik zelf ontworpen en gemaakt, en ze stonden in de Bieb Neude en het GreenUp warenhuis op de stadhuisbrug.

Biljarttafel deksel 

Een klant wilde graag tijdens zijn werk zo nu en dan even ter ontspanning een paar banden aantikken, dus kocht bij een biljart tafel. Hij realiseerde zich alleen niet goed hoe groot een biljarttafel nu eigenlijk is.. Bij aankomst op zijn werkplek moest hij dus zijn eigen bureau aanpassen, en zelfs zijn vergadertafel wegdoen. Maar dan had hij alsnog geen tafel. Dus heb ik deze oplossing in de vorm van een deksel voor hem bedacht. De twee delen schuiven mooi in elkaar en de binnenkant is bedekt met vilt zodat de biljarttafel niet kan beschadigen. Nu is het op het ene moment een mooie vergadertafel, en het volgende moment een biljarttafel.

Stapelbed

 

Hieronder een leuk stapelbed voor twee broertjes. Het dakje geeft het een leuk speels effect. Twee grote lades onderin zorgen voor een boel opbergruimte voor speelgoed!

Houtstadt - maatwerk keukenmeubel

Een mooi en praktisch keukenmeubel, uitgevoerd in matzwart. Het edelhout is hergebruikt Europees Eiken wat je kunt zien aan de kleine zwarte gaten, die het des te meer karakter geven. Het ladefront is uitgevoerd in het Houtstadt patroon Paradiso (een slag gedraaid) en aan de zijkant is een kleine Houtstadt hanger bevestigd voor theedoeken en sleutels.

Maatwerk kastenwand underlayment

Ontwerp door Joyce Flendrie interieur & Design

 

Underlayment wordt normaalgesproken gebruikt als bouwmateriaal voor vloeren, maar is hier uitgevoerd als front voor een kastenwand. De vlammentekening op het materiaal maken het na behandeling met Osmo-hardwax olie een schitterende gouden gloed. De binnenkant van de kast geeft meer dan genoeg opbergruimte door middel van de lades, planken en hangroedes. 

Maatwerk

bank Zuilen

Voor een leuk, jong stel maakte ik deze bank op maat. Hun wens was wat opbergruimte te creëren en lekker te kunnen zitten aan de eettafel. De kleur matchte met de muur, en ondanks de redelijk gewaagde kleur keuze vind ik dat het goed heeft uitgepakt.

Bureaubladen 

 

Twee bureaubladen van opgedikt Berkenmultiplex, afgewerkt met Osmo.

Hardhouten poortdeur met zwart beslag

Hardhouten poortdeur met fraai zwart beslag, afgewerkt met buitenbeits. Op deze manier is het hout beschermd tegen weersinvloeden, en behoudt het ook zijn mooie warme kleur.