Meubel portfolio

Hieronder zie je een verzameling van mijn werk tot nu toe.

Sommige meubels, veelal inbouw kasten, zijn uitgevoerd door mij en ontworpen door iemand anders, dit staat er altijd bij vermeld.

Zie de Instagram pagina van Houtstadt voor meer regelmatige updates!

(Laatste update mei 2024)

Gangkast met eiken houten latten

Deze mooie gangkast in een schitterend huis verbergt de stoppenkast, gasmeter en alle lelijke kabels die een huis maar kan hebben. Zo is het verdomhoekje van de gang verworden tot de blikvanger.

 

Deze kast is uitgevoerd in eikenhouten latten, losjes geinspireerd op zogenaamde akoestische panelen. Alle meters, kabels en zelfs de monumentale inpandige brievenbus zijn allemaal nog toegangkelijk. 

 

Voor het bovenblad wilde de klant graag het houtstadt U patroon!

Roomdivider met open haard!

Hier zie je een mooie roomdivider met open haard!

Deze roomdivider heeft 20 vakken, die vaak van beide kanten toegangkelijk zijn, en allemaal anders ingedeeld. Een deel van de vakken zijn uitgevoerd in gefineerd eiken, en de rest is mooi afgelakt.

De mensen waar ik deze voor heb ontworpen en gemaakt waren echt op zoek naar een oplossing om hun grote woonkamer wat knusser te maken. En dat kan door met een mooie room-divider de kamer in tween te delen. Door deze grote roomdivder met open vakken en overhangende haard te plaatsen, behoudt de kamer toch zijn luchtige en ruime karakter.


De haard is electrisch en brand op bio-ethanol.

Het huis voelt nu een stuk gezelliger, en er is een zee van opbergruimte.

 

 

Mooie kast van stadshout

Hier zie je een mooie kast van echt Utrechts stadshout. Dit mooie hout komt van een Olijfes die zo'n zeventig jaar lang langs de weg van de wetenschap heeft gestaan. De mooie tekening doet duidelijk aan olijfhout denken en geeft de kast een bijzonder fraaie uitstraling.

 

Het ladefront is uitgevoerd in het U patroon!

Balkonbetimmering

In samenwerking met tuinarchitekt Veenboer uit Utrecht heb ik dit schitterende balkon in hartje centrum ingetimmerd.

Niet iets wat ik normaalgesproken doe, maar de architekt was op zoek naar een hoog niveau van afwerking wat goed pastte bij dit nieuwe appartement in de binnenstad. En daar kun je houtstadt gerust voor bellen!

De betimmering bestaat uit vijf grote plantenbakken, een grote hoekbank en mooie klaptafel die uitzicht biedt op een heerlijk doorkijkje naar de oudegracht! Zo hebben we een ware stadsoase gecreerd, die met het volwassen worden van de beplanting alleen maar mooier wordt.

Alles is uitgevoerd in Ipe hout en afgewerkt met een weersbestendige olie zodat het hout zijn mooie natuurlijke uistraling zo lang mogelijk behoudt. .

Hamer met slagplaat

Deze hamer heb ik gemaakt voor een jong stel dat ging trouwen.

Hun vriendengroep vroeg mij om iets te ontwerpen wat hun vriendschap symboliseerde. De hamer heb ik zelf gedraaid en staat bol van de symboliek, dat hun vriendschap door dik en dun is bijvoorbeeld.

En het coolste is dat hij is gebruikt om het huwelijk mee te bezegelen!

Het ontwerp voor de gravering op de slagplaat hebben we samen bedacht.

Zo hebben ze ook een fraaie tastbare herinnering aan de mooiste dag van hun leven! 

Kastdeuren met freestyle patronen

Ik kreeg het verzoek of ik deuren kon maken voor een bestaande kast. Nu was het wat rommelig en daar wilde de klant vanaf. Hij wilde er graag patronen in, maar wat anders dan de normale kubussen. Wat dan precies, dat liet hij aan mij over. 

Artistieke vrijheid dus. 

Dat is lastig, maar ook fantastisch!

Dit is het resultaat. Al zijn verwachtingen waren overtroffen. Ik was er zelf ook blij mee, maar het was best een worsteling.

Maar het resultaat was het allemaal waard!

Lattendeur van Amerikaans noten

Een inmiddels bekende klant, vroeg mij om iets moois te ontwerpen om de wasmachine en droger in zijn mooie nieuw gerenoveerde badkamer te verbergen.

Zo gezegd zo gedaan. 

Deze lattendeurvan Amerikaans notenhout geeft het een sjieke uitstraling en pastte erg goed bij de rest van de badkamer.

De latten zorgen ervoor dat het vochtige werking van de droger zonder problemen door kan gaan. Het is afgewerkt met een mooie hardwax die het hout mooi laat gloeien, maar het tegelijkertijd vochtbestendig maakt. 

Het leuke greepje in de vorm van een bamboestengel had de klant zelf uitgekozen!

Maatwerk wandkast met bureau, spotjes en ontzettend veel opbergruimte!

De klant vroeg mij om met een oplossing te komen voor het gebrek aan opbergruimte, en of dit gecombineerd kon worden met een bureau. Ze had al verschillende soorten mandjes in huis en die moesten in de kast komen, en uiteraard moest het in het interieur passen.

Best wat eisen, maar des te groter de uitdaging!

Samen zijn we tot dit ontwerp gekomen. 

Boven het bureau voor twee, heb ik spotjes ingebouwd. De achterwand heb ik mooi gemaakt door een leuk eigentijds behang, en de ruime lades uiteraard met een mooi front met typisch Houtstadt patroon. 

Houtstadt keukenblad Tivoli

Op verzoek van de klant heb ik zijn keukenblad zogezegd "verlengd' met een extra keukenblad gemonteerd op twee bestaande kastjes. Het patroon is uitgevoerd in patroon Tivoli.

Het lijstwerk is van eikenhout, wat mooi past bij de eikenhouten vloer.

Houtstadt dressoir Tivoli

Dit meubel heb ik ontworpen en gemaakt als afstudeerproject voor mijn meubelmakersopleding (Juni 2021).

Inmiddels zijn er meerdere van in verschillende configuraties, met bijvoorbeeld ook deurtjes en lades. Het mooie patroon heb ik vernoemd naar poptempel Tivoli in Utrecht. Dit kwam allemaal uit mijn koker tijdens de corona pandemie, en sinds alles heel lang gesloten was voor publiek, leek het me wel mooi om de verschillende patronen te vernoemen naar plekken waar mensen graag samenkomen.

Ik vond het mooi om het dressoir een zogenaamd extern skelet te geven, zodat daar meer de nadruk op komt te liggen. Uitgevoerd in Eiken, inclusief het lijstwerk van het bovenblad. 

Radiator ombouw met gespannen Rotan

Hieronder zie je een mooie radiator ombouw, met strak gespannen rotan, om een niet al te fraaie radiator te verbergen. Het lijstwerk is van Eiken, wat het een chiquekere uitstraling geeft en mooi bij de eikenhouten vloer past. Bovenin zit een roostertje keurig verzonken in het blad. En de gehele voorkant kan eruit gehaald worden door middel van het kleine eikenhouten greepje, en de magnetische sluitingen. Het hoofdeind van het bed is ook van rotan, vandaar ook de keuze om het in dit stuk maatwerk te verwerken.

Bank en keukentafelset met Eiken visgraat patroon

Nadat ik eerst alleen de tafel had gemaakt met de klant samen, wilde hij ook nog een bank.

Het klassieke visgraatpatroon geeft deze set een tijdloze uitstraling. De bank heeft dankzij de maatvoering een lekkere actieve zit, dat is erg belangrijk voor een bank aan de eettafel. De afwerking van het eiken is gedaan met Skylt kleurloze lak. Over de matzwarte verf zit nog een laag vernis, zodat het goed bestand is tegen krassen en dus tegen een stootje kan. 

GFU bakken - U voor Utreg

Deze twee inzamelbakken zijn mijn bescheiden bijdrage voor de welbekende U voor Utreg. Een uniek promotieobject wat het licht zag in de zomer van 2021. De bakken heb ik zelf ontworpen en gemaakt, en ze stonden in de Bieb Neude en het GreenUp warenhuis op de stadhuisbrug.

Biljarttafel deksel 

Een klant wilde graag tijdens zijn werk zo nu en dan even ter ontspanning een paar banden aantikken, dus kocht bij een biljart tafel. Hij realiseerde zich alleen niet goed hoe groot een biljarttafel nu eigenlijk is.. Bij aankomst op zijn werkplek moest hij dus zijn eigen bureau aanpassen, en zelfs zijn vergadertafel wegdoen. Maar dan had hij alsnog geen tafel. Dus heb ik deze oplossing in de vorm van een deksel voor hem bedacht. De twee delen schuiven mooi in elkaar en de binnenkant is bedekt met vilt zodat de biljarttafel niet kan beschadigen. Nu is het op het ene moment een mooie vergadertafel, en het volgende moment een biljarttafel.

Stapelbed

Hieronder een leuk stapelbed voor twee broertjes. Het dakje geeft het een leuk speels effect. Twee grote lades onderin zorgen voor een boel opbergruimte voor speelgoed!

Houtstadt - maatwerk keukenmeubel

Een mooi en praktisch keukenmeubel, uitgevoerd in matzwart. Het edelhout is hergebruikt Europees Eiken wat je kunt zien aan de kleine zwarte gaten, die het des te meer karakter geven. Het ladefront is uitgevoerd in het Houtstadt patroon Paradiso (een slag gedraaid) en aan de zijkant is een kleine Houtstadt hanger bevestigd voor theedoeken en sleutels.

Maatwerk kastenwand underlayment

Ontwerp door Joyce Flendrie interieur & Design

Underlayment wordt normaalgesproken gebruikt als bouwmateriaal voor vloeren, maar is hier uitgevoerd als front voor een kastenwand.

De vlammentekening op het materiaal maken het na behandeling met Osmo-hardwax olie een schitterende gouden gloed. De binnenkant van de kast geeft meer dan genoeg opbergruimte door middel van de lades, planken en hangroedes. 

Maatwerk bank

Voor een leuk, jong stel maakte ik deze bank op maat. Hun wens was wat opbergruimte te creëren en lekker te kunnen zitten aan de eettafel.

De kleur matchte met de muur, en ondanks de redelijk gewaagde kleur keuze vind ik dat het goed heeft uitgepakt.

Bureaubladen 

Twee bureaubladen van opgedikt Berkenmultiplex, afgewerkt met Osmo.

Hardhouten poortdeur met zwart beslag

Hardhouten poortdeur met fraai zwart beslag, afgewerkt met buitenbeits.

Op deze manier is het hout beschermd tegen weersinvloeden, en behoudt het ook zijn mooie warme kleur.